Lupa Capitolina | Rome, Musei Capitolini

Rondleidingen


Mijn rondleidingen zijn persoonlijk en geschikt voor kleine gezelschappen, van twee tot vijf personen. In samenspraak met u kan ik een programma samenstellen om één of meerdere dagdelen met u door Rome te gaan. Uw interesses en wensen om de stad beter te leren kennen vormen voor mij een uitdaging om een prachtig programma met u te ontwerpen.
Lupa Capitolina | Rome, Musei Capitolini

Werkwijze

Rondleiding op maat

Bent u geïnteresseerd in de Oudheid of wilt u de Barok in Rome beter leren kennen? Of zou U wel eens willen weten welke musea in Rome de moderne en hedendaagse kunst het beste vertegenwoordigen? Misschien had u altijd al de Etruskische sarcofaag van de Geliefden willen zien, de fresco’s in de catacomben of de mozaïeken uit de Middeleeuwen. En waar zijn nu al die Caravaggio’s te vinden? Of eerst maar eens een kennismaking met de verschillende highlights van de stad!

Onderwerpen

De tocht met mij kan dus zowel thematisch als chronologisch samengesteld worden, gebaseerd op geschiedkundige tijdperken, stijlperiodes, schilderachtige wijken, specifieke kunstenaars of historische figuren en kunstdisciplines. Om daarna tijdens een mooie lunch of heerlijk aperitief na te praten over uw ervaringen en ontdekkingen!

Voorbereiding
Uw bezoek aan Rome kan telefonisch of online voorbereid worden; indien wenselijk kan ik bij u thuis komen om het programma van uw verblijf met u door te spreken, eventueel aan de hand van een korte presentatie.

In Rome

In Rome zal elke tour voorafgegaan worden door een korte inleiding waarin ik het inhoudelijke kader schets van wat we gaan zien.

Vanzelfsprekend maak ik voor u de reserveringen voor musea en andere locaties waar dat zinvol of vereist is. Eveneens kan ik u advies geven over verblijfsmogelijkheden, restaurants, mooie winkelstraten, markten, en uitgaansgelegenheden. Rome is immers niet alleen geschiedenis!

Ideeën & voorstellen

De Barok in Rome

De Barok in Rome

Een bezoek aan belangrijke kerken uit de Barok waar de geest van de Contrareformatie op indrukwekkende wijze zichtbaar is.

Lees meer
De Renaissance in Rome

De Renaissance in Rome

Naast de Barok heeft de Renaissance ook een belangrijke stempel gedrukt op het aanzien van de stad. Tijdens deze excursie ontmoeten we de geest van de grote namen uit deze belangrijke periode.

Lees meer
Het Vaticaan in Rome

Het Vaticaan in Rome

Het Vaticaan en de prominente plaats die de Rooms-Katholieke Kerk in de geschiedenis van Rome inneemt heeft schitterende kunstwerken opgeleverd en meesterwerken uit de klassieke oudheid geconserveerd. De musea van het Vaticaan laten het in overvloed zien.

Lees meer
Rome in de Middeleeuwen

Rome in de Middeleeuwen

De invloed van de Byzantijnse cultuur van het oosterse christendom is regelmatig prominent aanwezig in de kerken uit de Middeleeuwen in Rome. Deze verwevenheid kunnen wij ervaren tijdens een bezoek aan enkele hoogtepunten van Middeleeuwse cultuur.

Lees meer
Bernini in Rome

Bernini in Rome

Zeker als beeldhouwer heeft Bernini zijn sporen nagelaten in Rome, maar ook als architect heeft hij de Barok een gezicht gegeven.

Lees meer
Museum rondleiding

Museum rondleiding

Rome kent vele musea. We kunnen kennismaken met de wereld van de Etrusken uit de eeuwen vóór onze jaartelling tot aan de laatste artefacten van de Conceptuele Kunst.

Lees meer
Boegbeelden van Rome en de Oudheid

Boegbeelden van Rome en de Oudheid

Het Forum Romanum, het Colosseum, de bouwwerken uit de Oudheid op de Palatijnse heuvel.... het zijn maar enkele monumenten die verslag doen van de rijke klassieke geschiedenis van Rome en het Romeinse Rijk.

Lees meer